Bouw- & Sloopafval

Stap 1

Inzameling bouw- & sloopafval

Ben je aan het verbouwen of verhuizen? Dan komt er meestal bouw- en sloopafval vrij. Uiteraard is de bouwsector ook met deze stroom bekend. Deze gemengde afvalstroom dien je volgens de Wet milieubeheer apart te houden van andere afvalstromen.

Waarom scheiden?

Naast dat het wettelijk verplicht is kan door achteraf te scheiden veel materiaal worden ingezet voor recycling. Bouw- en sloopafval is een verzameling van gemengde afvalstromen die vrijkomen bij verbouwingen en sloopwerkzaamheden. Steenachtig materiaal (of puin) is de belangrijkste component (± 75%) van bouw- en sloopafval. Het gaat daarbij met name om harde puinsoorten zoals stukken metselwerk, beton, tegels enzovoort. Gips en cellenbeton zijn ‘zachte’ puinsoorten.

Hoe verzamelen?

Gezien het totaalgewicht en de verschillende afmetingen van het materiaal kan je deze stromen het beste in afzetcontainers verzamelen. Voor een vooraf afgesproken all-in tarief kan je de afzetcontainer in de gewenste afmeting huren. Het plaatsen en afvoeren van de container, het verwerken van het afval en 4 weken huur van de container zijn bij het all-in tarief inbegrepen.  Een afzetcontainer kan je eenvoudig online in onze webshop bestellen. Uiteraard kan je voor andere oplossingen direct contact met ons opnemen.

Wat zegt de wet?

Uitgangspunt van de Wet milieubeheer is dat bedrijven verplicht zijn alle afvalstoffen te scheiden, gescheiden te houden en gescheiden af te geven, tenzij dat redelijkerwijs niet van hen kan worden gevergd. De richtlijn afvalscheiding voor bedrijven zegt dat steenachtig materiaal/puin gescheiden moet worden van het restafval, behalve als het incidenteel minder dan 1m3 is.

Stap 2

Verwerking bouw- & sloopafval

Na sortering van je bouw- en sloopafval kan een groot gedeelte nog goed gerecycled worden! De verschillende soorten afval binnen deze stroom worden elk op hun eigen manier verwerkt.

Hoe wordt bouw- en sloopafval verwerkt?

De gemengde stroom wordt achteraf nog zoveel mogelijk gescheiden. Al het hout, metaal, glas, plastic, papier en andere recyclebare materialen worden gesorteerd en apart verwerkt. Wat overblijft als reststroom is steenachtig materiaal oftewel puin. Dit wordt gebroken en vermalen tot gruis of granulaat. Het wordt gewassen en gezeefd in een ronddraaiende trommelzeef, die alles op grootte sorteert. Eventuele achtergebleven niet bruikbare stoffen worden eruit gefilterd. Met magneten worden nog de laatste kleine metaaldeeltjes verwijderd. Een afzetcontainer om afval te verzamelen kan je direct online in onze webshop bestellen.

Hoe wordt bouw- en sloopafval gerecycled?

Het granulaat dat overblijft wordt gebruikt in de huizen- en wegenbouw. Hierbij kun je denken aan funderingsmateriaal. Ook wordt het gebruikt in de betonproductie voor onder andere megabetonblokken. Deze hebben wij ook op onze eigen werf als afscheiding voor de verzamelplaatsen van de verschillende afvalstromen.

Stap 3

Circulaire producten van bouw- & sloopafval

Bijna alle uit het bouw- en sloopafval gesorteerde afvalstromen zijn recyclebaar. Kijk bij de individuele afvalstromen wat er van gemaakt wordt.

Bouw & sloopafval container nodig?

Bestel hier of neem contact op voor een vrijblijvende offerte!

bouw- en sloopafval
Afvalcontainer bestellen

Contact

De Graaf Groep B.V.
Hertzstraat 10
1446 TG Purmerend
Nederland
info@degraafgroep.nl
Tel: 0299-223 888
KVK: 36042774
BTW: NL802460550B01
BANK: NL80 ABNA 0410 4031 13

Nieuwsbrief ontvangen?