Datamateriaal & Producten

Stap 1

Inzameling datamateriaal & producten

Datamateriaal en afgekeurde producten vereisen een vertrouwelijke behandeling. Ga voor zekerheid! Laat je datamateriaal en producten gecertificeerd vernietigen. Zo voldoe je ook aan de wettelijke regels van de algemene verordening gegevensbescherming.

Waarom scheiden?

Zamel je datadragers apart in, want naast het volgen van de wet wil je ook niet dat onbevoegden jouw eigen persoonlijke documenten kunnen inzien die eventueel op je oude datadragers zijn achtergebleven. Of dat je afgekeurde producten terug op de markt komen. Alle elektronische datadragers vallen onder datamateriaal, zoals computers, servers, tablets, USB-sticks en telefoons. Bij producten kun je denken aan pasjes, bedrijfskleding, oude voorraden, afgekeurde producten, eigenlijk alles wat je wilt vernietigen en dus niet meer terug op de markt mag komen.

Hoe verzamelen?

Het materiaal verzamel je per stroom in afgesloten containers. Wij halen het op gecertificeerde wijze met beveiligde milieuvriendelijke wagens op. Datamateriaal en producten ter vernietiging worden vaak incidenteel opgehaald, maar bij bedrijven waar deze stromen op regelmatige basis vrijkomen kan het uiteraard ook in abonnementsvorm worden opgehaald. Waar je ook voor gaat, om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk dat alle handelingen volgens de strenge richtlijnen van de NAID AAA en de CA+ certificering verlopen.

Wat zegt de wet?

Er zijn strenge regels voor de bescherming van persoonsgegevens volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ook wel bekend als de Europese Privacyverordening of Engelstalige General Data Protection Regulation (GDPR).

Stap 2

Data- & Productvernietiging

Datadragers en producten laat je vernietigen als ze niet meer terug op de markt mogen komen, bijvoorbeeld doordat er vertrouwelijke informatie op staat of de producten zijn afgekeurd. Ga voor zekerheid en laat deze producten gecertificeerd vernietigen.

Hoe wordt het materiaal vernietigd?

Beveiligde securitytrucks halen het vertrouwelijk materiaal bij je op en brengen het naar onze afgesloten vernietigingslocatie. Binnen 24 uur gaat het materiaal de vernietigingsmachine in, die het in hele kleine stukjes kapot slaat. Dit geheel gecertificeerde proces verloopt volgens de DIN-norm 66399. Na vernietiging van het materiaal ontvang je van ons inloggegevens voor je persoonlijke online omgeving, waar je gewichtenrapportages en vernietigingscertificaten kunt bekijken en downloaden.

Wat gebeurt er na vernietiging mee?

Na vernietiging proberen we de resten zo duurzaam mogelijk in te zetten. Hoe we dit doen is afhankelijk van het soort materiaal. Na vernietiging van elektronische datadragers blijft er schroot over. Dit wordt weer zo veel mogelijk gescheiden in mono stromen zoals staal, aluminium, koper en kunststoffen en kunnen zodoende goed gerecycled worden. Materiaal dat overblijft na het vernietigen van bijvoorbeeld oude uniforms kan worden vermalen totdat er alleen nog maar vezels overblijven, vervezelen heet dat. Vaak zijn deze vezels een bonte verzameling van kleur waar nieuwe producten van worden gemaakt zoals tassen en dekens. Het kan ook als vulmateriaal voor onder andere meubilair worden ingezet.

Stap 3

Circulaire producten van vernietigd datamateriaal en producten

Van vernietigd datamaterialen en producten worden zoveel mogelijk grondstoffen na vernietiging gescheiden om uiteindelijk te worden gebruikt voor de productie van nieuwe producten. Wat we er van maken is afhankelijk van het soort materiaal. Kijk bij de monostromen van het afval om te zien wat we er allemaal van maken en terug verkopen. Het gaat dan om materialen als metalen, kunststof, textiel, papier en vele andere soorten.

Jouw datamateriaal en producten laten vernietigen?

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte!

data-telefoon-creditcard

Contact

De Graaf Groep B.V.
Hertzstraat 10
1446 TG Purmerend
Nederland
info@degraafgroep.nl
Tel: 0299-223 888
KVK: 36042774
BTW: NL802460550B01
BANK: NL80 ABNA 0410 4031 13

Nieuwsbrief ontvangen?