Hapag Lloyd, lid van Paper for Paper

Hapag Lloyd is een van de grootste containerverschepers ter wereld. Het in Rotterdam gevestigde onderdeel van de multinational laat al sinds december 2009 papier inzamelen via De Graaf Security (een van de initiatiefnemers van Paper for Paper). Eind 2013 is Hapag Lloyd lid geworden van Paper for Paper met een Zilver-lidmaatschap.

Zilver
Zilver wil zeggen dat het oude papier door medewerkers van Paper for Paper wordt ingezameld en weer teruggeleverd in de vorm van hygiënepapier. Aan het woord is Michel Loendersloot, Supervisor Administration & Facility Management.

Waarom hebben jullie voor Paper for Paper gekozen?
“Hapag-Lloyd liet al geruime tijd papier inzamelen, Paper for Paper vloeide daaruit voort. Duurzaamheid was daarbij een belangrijke beweegreden. Vanuit het hoofdkantoor in Hamburg wordt jaarlijks onderzocht in hoeverre het bedrijf duurzaam bezig is, Paper voor Paper was een ware aanvulling op ons QEM (Quality Environment Management) programma.”

In hoeverre is duurzaamheid belangrijk voor uw organisatie?
“Duurzaamheid is een doelstelling van Hapag-Lloyd. Zo wordt energie gezamenlijk en milieubewust ingekocht in de Rotterdamse haven en zijn er in het kantoorgebouw in Rotterdam energiebesparende maatregelen getroffen. Hapag-Lloyd doet daarnaast veel investeringen om haar schepen te vernieuwen om onder andere emissie te verlagen.”

Zouden jullie Paper for Paper aanbevelen bij andere bedrijven?
“Michel Loendersloot is tevreden over Paper for Paper. “Het is een goed initiatief en daarnaast goed voor het milieu”. Bovendien is de bomenrapportage handig waarin de cijfers met de milieubesparingen tot uiting komen. Het is mooi om te zien dat het oude gebruikte product in de vorm van hygiënepapier bij ons de weg terug vindt en daarmee de cirkel rond maakt.”