Vallenduuk Advocaten, lid van Paper for Paper

“Zonde om weg te gooien, al dat papierafval!” meldt Sandra Blom-Van Gennip, hoofd secretariaat van Vallenduuk Advocaten. Omdat wij bij Paper for Paper graag willen weten wat leden van ons vinden, houden wij geregeld contact.

Familiebedrijf
Vallenduuk Advocaten is een familiebedrijf, vernoemd naar oprichter Han Vallenduuk, met acht advocaten en vier juridische medewerkers. Het advocatenkantoor heeft twee vestigingen in Nederland (Haarlem en Zaandam) en één in Polen en is gespecialiseerd in juridische zaken op onder andere het gebied van wegtransport.

Zilver
Het kantoor is sinds september 2013 lid van Paper for Paper, dus sinds bijna twee jaar. Vallenduuk Advocaten heeft een Zilver-lidmaatschap, wat wil zeggen dat het kantoor oud papier laat inzamelen en hygiënepapier terug afneemt.

Heel veel oud papier
“Wij hebben heel veel papierafval”, laat Sandra Blom-Van Gennip weten. De rechtspraak heeft dan wel aangekondigd steeds meer digitaal te worden, bij Vallenduuk merken ze daar nog niet veel van: “De rechtbank vereist dat wij alles in papiervorm aanleveren en dat gaat om heel veel  stukken, dus om enorme hoeveelheden papier. Het zou zonde zijn om dat oude papier weg te gooien.”

Duurzame advocaten
“Dat is ook de reden waarom Vallenduuk voor Paper voor Paper heeft gekozen: waar wij kunnen, zorgen wij dat wij dat het gerecycled kan worden. Behalve dat wij ons oud papier laten ophalen door Paper for Paper, scheiden wij zoveel mogelijk ons afval zoals ook glas en plastic. En om het milieu te sparen hebben wij ook geen airconditioning!”

Zou u Paper for Paper aanbevelen bij andere bedrijven?
“Jazeker! Paper for Paper heeft een snelle service. Als ik een container nodig heb, dan bel ik. En bestellingen doe ik via de website. Die heb ik dan binnen twee dagen. Wij zijn tevreden!”

Milieubesparingen
Noot van de redactie: ondanks dat Vallenduuk Advocaten een relatief klein bedrijf is, heeft het kantoor inmiddels 630 kilogram oud papier laten ophalen. Daarmee zijn meer dan tien bomen ongekapt gebleven. En bij de productie van nieuw papier is 16.695 liter water, 2583 kWh energie en 536 kilogram CO2-uitstoot uitgespaard.

Veilige vernietiging van vertrouwelijk papier
Bijkomend voordeel naast milieubesparingen is dat het oud papier niet alleen wordt opgehaald maar ook gecertificeerd wordt vernietigd. Dit komt erop neer dat vertrouwelijk papier niet op de afvalhoop belandt en evenmin op straat, maar dat het volgens de strengste veiligheidsnormen wordt afgevoerd en versnipperd tot onleesbare stukjes.